Elektronski viri

Priporočamo

Dobreknjige.si

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo vse slovenske splošne knjižnice. Namenjen je vsem, ki v poplavi literature iščete nekaj zase.

Digitalne knjižnice

Primorci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.

Digitalne knjižnice

Kamra

Kamra ponuja edinstven dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki ga hranijo in ga želijo deliti z Vami slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove.

Digitalne knjižnice

OPAL

OPAL je javna in prosto dostopna digitalna knjižnica na spletu. Omogoča neomejen dostop do celotnih besedil pisnih kulturnih zakladov naše knjižnice, knjižnih raritet ter dragocenega domoznanskega in drugega gradiva, ki ga hranimo.

Digitalne knjižnice

Europeana

Europeana.eu je vir idej in navdiha. Povezuje vas z več kot 6 milijonoma digitalnih objektov.

Digitalne knjižnice

dLib.si

dLib.si je prosto dostopna knjižnica na spletu, ki je na voljo vsem. Vsebuje pisne kulturne zaklade Slovenije, redkosti, ki jih hranijo v NUK-u in v drugih slovenskih knjižnicah, hkrati vam omogoča dostop do aktualnih strokovnih člankov.

Izposoja e-knjig

Biblos

Je v knjižnici zmanjkalo knjig za domače branje? Ste na dopustu prebrali že vse knjige? Izposodite si jih iz spletne knjižnice Biblos.

Podatkovne zbirke

EBSCOhost

Nudi dostop do tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, MEDLINE. Vključuje tekste skoraj 3000 časnikov ter abstrakte in indekse 5000 periodičnih publikacij.

Izposoja e-knjig

MLOL

Berite elektronsko, berite e-knjige! Za vas smo pripravili izposojo e-knjig italijanske podatkovne zbirke MLOL – Media library online.

Izposoja e-knjig

LibriVox

LibriVox je zbirka zvočnih prostodostopnih knjig, ki so jih poglavje za poglavjem prebrali prostovoljci.

Podatkovne zbirke

Encyclopedia Britannica

Encyclopedia Britannica je najstarejša (od leta 1771) angleška enciklopedija in sodi med najboljše in najbolj uporabljene splošne enciklopedije v svetu.

Podatkovne zbirke

Portal IUS-INFO

Najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi.

Podatkovne zbirke

Portal FinD-INFO

Portal FinD–INFO povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva.

Podatkovne zbirke

GVIN.com

GVIN.com daje uporabnikom celovit vpogled v poslovanje slovenskih podjetij, v njihova vodstva, ter v tržno dogajanje doma, v svetu in po posameznih industrijskih panogah.

COBISS/OPAC

Katalog Knjižnice Koper

Omogoča iskanje po katalogu Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

COBISS/OPAC

Katalog vseh slovenskih knjižnic

Omogoča iskanje po online katalogih.

E-publikacije

E-publikacije Knjižnice Koper

Srečanja v knjižnici, Biblioteca Iustionopolitana, Svetilnik, Domfest

Podatkovne zbirke

ABCmouse

Spletni portal, katerega vsebina je posebej oblikovana za predšolske otroke (starost od 2 let do 6 in več) in jim je v pomoč pri izgradnji dobrih temeljev za bodoče šolske uspehe s svojimi učnimi materiali, ki pokrivajo vsa večja področja.

Spletni slovar

Slovar slovenskega knjižnega jezika

Prikazuje bogastvo našega besedja iz doslej najdaljšega obdobja v zgodovini slovenskega jezika, namreč od druge polovice 19. stoletja do leta 2013, torej od Avstro-Ogrske pa do danes.

Knjižnični katalog

KNJIŽNIČNI SISTEM ITALIJANSKE NARODNE...

Organizacijski model povezovanja knjižnic z vzajemno katalogizacijo, vzajemno bibliografsko-kataložno bazo podatkov ter s številnimi drugimi funkcijami. Sooblikujejo ga splošne, šolske in društvene knjižnice italijanske narodne skupnosti v Sloveniji kot članice sistema, ki deluje na platformi ClavisNG družbe Comperio d.o.o., koordinira...

E-revije in časopisi

Pressreader

Do vašega priljubljenega časopisa ali revije vas danes loči le še klik. S Pressreader-jem lahko kar iz domačega naslonjača izbirate med več kot 5.000 naslovi svežega časopisja in revij, iz več kot 100-ih držav in v več kot 60-ih jezikih sveta.

Podatkovne zbirke

EBONITETE.SI

EBONITETE.SI - je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 slovenskih podjetij. Tu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o poslovanju, ki so potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj, predvsem na področju nabave, prodaje, financ, računovodstva in kontrolinga....

Izposoja e-knjig

Audibook

Aplikacija za poslušanje zvočnih knjig v slovenskem jeziku, od romanov in in poljudno strokovnih knjig do pravljic. 90 dnevna brezplačna uporaba.

Pančkov svet

Popeljite svoje otroke v čarobni Pančkov svet pravljic. V času pandemije je njegova uporaba neomejena in popolnoma brezplačna. Izbirate lahko med 901 posnetki ljudskih in avtorskih pravljic in pesmi uveljavljenih slovenskih avtorjev.

Pravljice na obisku

Ker na domačih policah ni več neprebranih pravljic in doma postaja že dolgčas, se je knjižnica odločila, da poskrbi za spletno virtualno izposojo na dom. Pravljice bodo v tem posebnem obdobju potovale od hiše do hiše, kjer so otroci doma.

Obratovalni čas

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Pon / Tor / Čet / Pet

09:00-14:00

Sre

09:00-18:00

Pon / Tor / Sre / Čet

09:00-14:00

Pon / Tor

15:00-19:00

Sre

07:00-11:00

Čet / Pet

11:00-15:00

Pon / Tor

11:00-14:00

Sre

12:00-15:00

Čet

16:00-19:00

Pet

07:00-10:00

Pon / Tor

13:00-19:00

Sre / Čet / Pet

09:00-15:00

Sob

08:00-13:00

Želimo vam prijetno branje.

Knjižnica Koper - Biblioteca Capodistria

Trg Brolo  1

6000 Koper - Capodistria

 

Podaljševanje gradiva:

Oddelek za odrasle 05 66 32 605

Oddelek za mlade bralce 05 66 32 617

Za vsebino © 2015 Osrednja knjižnica SREČKA VILHARJA KOPER
Avtorji: EMIGMA